Verbod op plastic rietjes door Royal Caribbean Cruises Ltd.

14 / 06 / 2018 | Zeetours Blog-plastic-rietjes

Royal Caribbean Cruises Ltd. zal eind 2018 op al haar schepen geen plastic rietjes meer gebruiken. Alle vijftig schepen van de cruisemerken Royal Caribbean International, Celebrity Cruises, Azamara Club Cruises, TUI Cruises en Pullmantur Cruises doen hier aan mee. Zij hebben toegezegd aan een uitgebreid programma om zo weinig mogelijk plastic aan boord te gebruiken. Dit alles is ter bescherming van de oceanen.

Rietjes

Momenteel wordt er al een beleid gehanteerd dat plastic rietjes alleen op aanvraag verkrijgbaar zijn. Dit is sinds een jaar in werking. Het nieuwe beleid zal alle plastic rietjes verbannen. Wanneer passagiers dan om een rietje vragen, zullen zij papieren exemplaren ontvangen. Sinds 1992 volgt Royal Caribbean Cruises Ltd. het Save the Waves programma, welke als doel heeft om niets te storten. Dit wil zeggen dat al het afval wordt hergebruikt, gerecycled of verbrand. Ook introduceerde het programma diverse recyclingcentra aan boord van haar schepen, welke zijn uitgerust met shredders, balenpersen en compactors, evenals brekers voor glas, gloeilampen, blik en aluminium.

Niet alleen rietjes…

Het plan van Royal Caribbean Cruises Ltd. gaat verder dan alleen het vervangen van plastic rietjes. Ook zullen passagiers gecertificeerde houten koffieroerstaafjes en prikkers van bamboe te zien krijgen. Richard Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Cruises Ltd. stelt dat haar Save the Waves programma de aanleiding is geweest tot het verminderen, hergebruiken en recyclen van alles wat mogelijk is. Het elimineren van plastic voor eenmalig gebruik is een andere stap in dat programma.

Plan 2020

Het plan om meer plastic te verbieden gaat nog verder. Materialen van plastic welke vaak maar één keer worden gebruikt, zullen op de lange termijn ook vervangen worden. Materialen zoals specerijenpakketten, kopjes en zakken zullen het uitgangspunt zijn. Het plan voor 2020 is om plastic volledig te verbannen en te vervangen door kunstof exemplaren. Dit zal langzaamaan in fasen worden voltooid.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten