Twee nieuwe “Meraviglia” schepen voor MSC Cruises

02 / 02 / 2016 | Zeetours MSC-Cruises-MSC-Meraviglia-Schip

Tijdens de coin ceremonie van de MSC Meraviglia, gehouden op de STX werf in Saint-Nazaire, heeft MSC Cruises bevestigd dat de twee in optie staande schepen van de Meraviglia generatie definitief zullen worden gebouwd. Deze twee schepen zullen onderdeel uitmaken van de MERAVIGLIA- PLUS generatie, zoals deze klasse wordt genoemd, met een capaciteit van 2.444 hutten. De nieuwe schepen zullen respectievelijk in oktober 2019 en september 2020 opgeleverd worden.

De Meraviglia-Plus klasse is de volgende generatie schepen voor alle seizoenen. Met zijn elegante, baanbrekend design en uitzonderlijke kenmerken meet het schip 331 meter lengte en een totale capaciteit van 6.297 gasten. Deze klasse zal kunnen aanmeren bij alle wereld cruisehavens, waardoor MSC Cruises de keuze van routes en bestemmingen kan maximaliseren en optimaliseren. In totaal wordt € 1,6 miljard geïnvesteerd in de twee nieuwe schepen waardoor de investeringen van MSC Cruises voor de twee Meraviglia én de twee Meraviglia-Plus schepen in totaal €3 miljard bedragen.

De traditionele, eeuwenoude coin ceremonie van de MSC Meraviglia, welke in juni 2017 in de vaart komt, werd gehouden op de scheepswerf STX France. In het bijzijn van de Franse minister van Economie, Industrie en Digitale Sector de heer Emmanuel Macron en de heer Edouard Philippe, burgemeester van Le Havre en een lid van het Europees Parlement. Tijdens de ceremonie onthulde dhr. Vago dat de MSC Meraviglia zal worden gedoopt in Le Havre op 1 juni 2017 en vanaf daar haar eerste seizoen in de Middellandse Zee zal gaan varen met als thuishaven Marseille.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten