Prinsendam debuteert in IJmuiden

27 / 05 / 2014 | Zeetours

Het cruiseschip ms Prinsendam is voor het eerst aangemeerd in de haven van IJmuiden, voor een rondreis langs diverse Europese steden. Tussen juni en augustus staan nog zeven cruises gepland vanuit IJmuiden met de Prinsendam.

Bij aankomst kreeg kapitein André van Schoonhoven, zoals traditie, het wapen van de gemeente Velsen overhandigd tijdens de Key and Plaque ceremonie. ‘We zijn blij – en ook ’n beetje trots – dat de Holland America Line heeft gekozen voor IJmuiden als Port of Call. De Holland America Line staat in de cruisemarkt voor bijzondere kwaliteit, en zij spreekt tot de verbeelding, zeker voor ons, Hollanders’, aldus burgemeester Weerwind.

Het ms Prinsendam biedt ruimte aan 835 gasten en is daarmee het meest intieme schip binnen de Nederlandse vloot van Holland America Line. Naast cruises in het zomerseizoen staan ook in 2015 reizen vanuit IJmuiden gepland. Tussen mei en september 2015 worden er vanuit de haven van IJmuiden acht rondreizen naar Europa aangeboden, variërend van de poolcirkel en IJsland tot Ierland en de Baltische staten.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten