Eigen Cruise Terminal Norwegian Cruise Line in PortMiami

06 / 04 / 2018 | Zeetours blog-cruise-terminal-NCL

Norwegian Cruise Line krijgt haar eigen cruise terminal in PortMiami en heeft daarbij ook het ontwerp van het nieuwe gebouw onthuld.

In afwachting van de definitieve goedkeuring van het district Miami-Dade County, zal het project eind mei 2018 beginnen en in de herfst van 2019 gereed zijn, zodat de Norwegian Encore dan daar haar debuut kan maken. De Norwegian Encore zal seizoensgebonden cruises naar het Caribisch gebied gaan maken.

Norwegian Cruise Line vaart al meer dan vijftig jaar vanuit Miami, langer dan enig andere rederij. Frank del Rio, CEO van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., liet weten vereerd te zijn om een iconische terminal te bouwen die zal bijdragen aan de wereldberoemde skyline van Miami. We verheugen ons erop om de Norwegian Encore en de duizenden gasten die aan boord van de schepen van Norwegian Cruise Line en haar zustermerken zullen varen in deze ultramoderne terminal te verwelkomen.

De bouw van een nieuwe cruise terminal met de capaciteit om een ​​extra cruiseschip van 5.000 passagiers aan te leggen, vertegenwoordigt duizenden banen en diverse kansen voor de omgeving. Miami-Dade County is dankbaar voor de voortdurende samenwerking met Norwegian Cruise Line. PortMiami is er trots op erkend te worden als de cruisehoofdstad van de wereld en verwelkomt meer passagiers dan iedere andere haven ter wereld.

De nieuwe cruise terminal zal de norm worden voor passagierscomfort en -ervaring. Het zal een iconisch gebouw worden aan de waterkant van Miami. De moderne terminal ontleent zijn inspiratie aan een nautilus (schelpvormige inktvis), met zijn spiraalvormige en uit meerdere niveaus bestaande gevel, die uitkomt bij een prachtig uitzicht op de oceaan.

Met bijna 166.500 vierkante meter biedt de cruise terminal ruimte voor schepen tot 5.000 passagiers en beschikt deze over nieuwe technologie voor snellere en efficiëntere opstap- en ontschepingsprocessen, evenals een versnelde veiligheidscontrole en controle van de bagage. Een speciaal lounge- en serviceruimte zorgt voor een warm en verwelkomend gevoel van aankomst voor grote groepen en charters, en een nieuwe parkeergarage en parkeerservice met directe toegang tot de terminal en de lounge zijn ook gepland om te worden voltooid.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten