Afrika cruise wint aan populariteit

28 / 02 / 2014 | Zeetours

Afrika cruise spreekt tot de verbeelding.

Nog zo’n 7 maanden te gaan, alvorens één van de meeste unieke cruises ooit van start gaat voor Holland America Line, een maar liefst 86-daagse Afrika cruise, rondom dit bijzondere continent met hoogtepunten als Gambia, Ghana, Namibië, Zuid-Afrika en de Seychellen.

Sterk toenemende belangstelling

Volgens directeur Marcel von Rotz van cruisespecialist Zeetours Cruises uit Rotterdam, is er de afgelopen weken een duidelijke toename qua belangstelling te merken. “Hoewel klanten steeds later beslissen over hun definitieve vakantieplannen, vergt een dergelijke reis toch wel enige voorbereiding en merken we dat de grote initiële belangstelling van veel van onze klanten, zich de afgelopen weken begint te vertalen in concrete boekingen voor deze prachtige Afrika cruise met vertrek op 27 september aanstaande”, aldus von Rotz.

Unieke route, ook in deeltrajecten mogelijk

De 86-daagse reis, kan desgewenst ook geboekt worden in deeltrajecten. Er kan in 51 dagen van Rotterdam naar Kaapstad worden gevaren, of in 37 dagen van Kaapstad naar Rotterdam. Het eerste traject begint met de Westkust van Europa met bestemmingen als Lissabon en Malaga, waarna de Middellandse Zee op het programma staat met bijvoorbeeld Malta, Athene en twee havens in Israël. Via onder andere Jordanië en de verschillende Emiraten, worden de Seychellen en Mauritius aangedaan en eindigt de cruise met twee dagen Durban, Port Elizabeth en uiteindelijk Kaapstad in Zuid-Afrika. Kiest men voor de route van Kaapstad naar Rotterdam, dan worden achtereenvolgens onder andere Namibië, Angola, Ghana, Gambia, Senegal en Kaapverdië aan de Westkust van Afrika aangedaan. Via onder andere de Canarische Eilanden, Marokko, Spanje en Portugal, eindigt men uiteindelijk na 37 dagen aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

Comfortabele ontdekkingscruise

Volgens von Rotz is de populariteit van deze Afrika cruise goed te verklaren. “Niet alleen is dit een unieke route die met name ook voor ‘repeaters’ uitermate interessant is, maar daarnaast is het ook nog eens een manier om dit bijzondere continent op zeer comfortabele wijze te ontdekken. Grote afstanden worden, veelal ’s nachts, afgelegd waarbij je als passagiers alle comfort tot je beschikking hebt. Van uitermate comfortabele staterooms, tot tal van lounges, verschillende restaurants en een scala aan entertainment opties”.

Tijdelijk diverse voordelen

Voor tijdige boekers zijn er momenteel nog leuke extra voordeeltjes op deze reis te behalen. Zo zijn op dit moment bij het boeken van de volledige Afrika cruise de fooien inclusief en ontvangt met $75 boordtegoed per hut én een extra boordtegoed van $25 per persoon. Meer informatie is te vinden op de website van Zeetours Cruises, waarop zowel de volledige cruise, als de deeltrajecten Rotterdam-Kaapstad en Kaapstad-Rotterdam staan gepubliceerd.

Meer Nieuws

Terug naar nieuwsoverzicht


Meer Persberichten

Terug naar persberichten